Φίλτρο
 • ΘΕΜΑ: Πρόσκληση Γονέων / Κηδεμόνων μαθητών/τριών κάθε βαθμίδας σε ενημερωτική συνάντηση με θέμα: «Σχέσεις γονέων παιδιών στις μέρες του ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ»

  Αγαπητοί γονείς,

  Υλοποιώντας ομόφωνη απόφαση της 13ης Ολομέλειας του ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Θεσσαλίας που πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά στις 23 Μαρτίου 2020, και σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, Σας καλούμε στην ενημερωτική διαδικτυακή συνάντηση με γενικό θέμα: «Σχέσεις γονέων παιδιών στις μέρες του ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ», που θα πραγματοποιηθεί σε συνθήκες ζωντανής μετάδοσης στο Youtube την Παρασκευή 10 Απριλίου και ώρες 16:00-18:00.

  Προκειμένου να παρακολουθήσετε την ενημερωτική συνάντηση ζωντανά, δεν έχετε παρά να πληκτρολογήσετε την ακόλουθη ηλεκτρονική διεύθυνση σε ένα φυλλομετρητή, δηλαδή, ένα πρόγραμμα πλοήγησης στο διαδίκτυο:

  https://youtu.be/G0vuvAlY8Ko

  Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως οι ομιλίες θα μαγνητοσκοπηθούν και πως αυτή η μαγνητοσκόπηση (το βίντεο) της εκδήλωσης θα είναι διαθέσιμη και μετά το τέλος της πραγματοποίησης της από το κανάλι της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Θεσσαλίας (το αναζητάτε με το όνομα ΠΔΕ Θεσσαλίας) στο YouTube ώστε να μπορέσετε να την παρακολουθήσετε.

  Το πρόγραμμα της ενημερωτικής εκδήλωσης είναι το ακόλουθο:

  Δρ Κωτούλας                                                  Βασίλειος

  Οργανωτικός Συντονιστής ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Θεσσαλίας

  Καλωσόρισμα                                                    

  Δρ Δοδοντσάκης Γεώργιος Περιφερειακός Διευθυντής Π/θμιας & Δ/θμιας Εκπ/σης Θεσσαλίας

  Χαιρετισμός και καλωσόρισμα Οι σχέσεις οικογένειας-σχολείου στο πλαίσιο της προτροπής ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ

  Δρ Τσίτσικα Άρτεμις

  Αναπλ. Καθηγήτρια Παιδιατρικής-Εφηβικής Ιατρικής ΕΚΠΑ

  ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ. Και τώρα τι γίνεται;
  Διαχείριση των σχέσεων μέσα στην οικογένεια στην εποχή του COVID 19

  Σαβούρδου Ειρήνη MSc

  Ψυχολόγος

  Κ.Ε.Σ.Υ. Λάρισας

  ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ: Διαχείριση των ιδιαίτερων εκπαιδευτικών αναγκών στην οικογένεια

  Δρ Κωτούλας Βασίλειος Παναγιώτου Κωνσταντίνος MSc

  Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου Π.Ε.Κ.Ε.Σ. Θεσσαλίας

  ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ και συζητούμε με τους γονείς για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση α) στο δημοτικό, β) στο Γυμνάσιο και το Λύκειο

  Μυργιώτη Ευφροσύνη

  Υπεύθυνη Τομέα Συμβουλευτικής & Επαγγελματικού Προσανατολισμού

  Κ.Ε.Σ.Υ. Καρδίτσας

  Τώρα που ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ: Προτάσεις - Κλειδιά για τις μεταβάσεις στη ζωή μας.

  Δρ Καπανιάρης Αλέξανδρος

  Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου Πληροφορικής (ΠΕ86) ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Θεσσαλίας

  Τώρα που ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ: Εργαλεία και δράσεις στο δρόμο για την εξ αποστάσεως εκπαίδευσης ? Δημιουργικό διαδίκτυο

  Δρ. Παπαδοπούλου Μαρία Προϊστάμενη Κ.Ε.Σ.Υ. Λάρισας

  ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ και συζητούμε με τους γονείς για Συμβουλευτική και Υποστήριξη της Οικογένειας από τα Κ.Ε.Σ.Υ.

  Ερωτήματα είναι δυνατόν να υποβληθούν μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης thess.pekes@gmail.com  πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την εκδήλωση. Θα καταβληθεί προσπάθεια ώστε να απαντηθούν

  Παρακαλούμε με τη φροντίδα των Διευθυντριών/Διευθυντών των σχολικών μονάδων όπως ενημερωθούν οι γονείς & κηδεμόνες των μαθητών/τριών που φοιτούν στη μονάδα σας με κάθε πρόσφορο μέσο (ενδεικτικά αναφέρουμε την αποστολή της παρούσας πρόσκλησης μέσω του myschool), ώστε να παρακολουθήσουν την ενημερωτική εκδήλωση.

  Ο

  Οργανωτικός Συντονιστής

  του ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Θεσσαλίας

  (Τ.Σ.Υ.)

  ΚΩΤΟΥΛΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

 • ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ

  ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΣΑΡΙΤΣΑΝΗΣ

  Αγαπητοί γονείς,

  Κάποιοι εκπαιδευτικοί μας εκδήλωσαν  το ενδιαφέρον τους για την χρήση  της σύγχρονης τηλεκπαίδευσης (ζωντανή μετάδοση ήχου και εικόνας). Στο πλαίσιο αυτο΄ και για να μπορέσουν μαθητές/τριες μας να συνδεθούν και να επικοινωνήσουν σε πραγματικό χρόνο με τους εκπαιδευτικούς που θα υιοθετήσουν τελικά αυτήν τη μορφή τηλεκπαίδευσης θα πρέπει να γίνουν κάποιες ενέργειες από μέρους σας, στον υπολογιστή, στο tablet ή στο κινητό τηλέφωνο που θα χρησιμοποιήσει ο/η μαθητής/τρια.

  Τα βήματα που πρέπει να κάνετε, αναλυτικό video με οδηγίες και απαντήσεις σε συχνές ερωτήσεις θα βρείτε στην ιστοσελίδα του ΥΠΑΙΘ "Μαθαίνουμε σπίτι" Μαθητές Δημοτικού στον παρακάτω σύνδεσμο:

  https://mathainoumestospiti.gr/dimotiko-mathites/

  Τις επόμενες μέρες θα έρθει στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο σας, μήνυμα από τον εκπαιδευτικό της τάξης που τελικά θα υιοθετήσει αυτήν τη μορφή εκπαίδευσης που θα έχει ημερομηνία, ώρα τηλεδιάσκεψης και ένα σύνδεσμο για σύνδεση στην ηλεκτρονική τάξη. Και για το λόγο αυτόν είναι απαραίτητο  να δηλώσετε όλοι e-mail.

  Παρακαλούμε να δείτε το video και της οδηγίες και να προχωρήσετε άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες.

  Οι συνθήκες για όλους είναι πρωτόγνωρες. Καταλαβαίνουμε τις δυσκολίες και ότι πρέπει όλοι μας να βελτιώσουμε τις ψηφιακές μας ικανότητες σε μικρό χρονικό διάστημα. Η επένδυση του κόπου και του χρόνου μας θα είναι τελικά προς όφελος των παιδιών μας.

  Ελπίζουμε να είστε όλοι υγιείς και να ξεπεράσουμε γρήγορα αυτή την περίοδο.

 • Χωρίς χρέωση από κινητά δίκτυα η πρόσβαση σε ψηφιακές πλατφόρμες για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση

  ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΣΑΡΙΤΣΑΝΗΣ

  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ Υ.ΠΑΙ.Θ.

  Χωρίς χρέωση από κινητά δίκτυα η πρόσβαση σε ψηφιακές πλατφόρμες για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση

  Αθήνα, 6 Απριλίου 2020 ?

   Πρόσβαση χωρίς χρέωση δεδομένων (zerorating) από κινητά δίκτυα, σε ψηφιακές πλατφόρμες που χρησιμοποιεί το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση στα σχολείααπό την Τετάρτη 8 Απριλίου, έχει εξασφαλίσει η συνεργασία της Υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως, του  Υπουργού Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκου Πιερρακάκη, της Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Σοφίας Ζαχαράκη, και των παρόχων κινητής τηλεφωνίας της χώρας  CosmoteVodafone και Wind.

  Το τεράστιο έργο της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης για τους μαθητές της χώρας μας διεκπεραιώνεται μέσω των σταθερών ευρυζωνικών συνδέσεων που διατίθενται εμπορικά για κάθε νοικοκυριό, με κάλυψη που σύμφωνα με τα στοιχεία της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) υπερβαίνει το 99% σε όλη την Επικράτεια.

  Στην προσπάθεια ενδυνάμωσης, στο μέγιστο βαθμό, των τεχνολογικών επιλογών που διατίθενται σε όλους τους πολίτες υπό τις παρούσες συνθήκες, οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας ανταποκρίθηκαν στην πρωτοβουλία των συναρμόδιων Υπουργείων και παραχώρησαν πρόσβαση χωρίς χρέωση στις κάτωθι ιστοσελίδες που χρησιμοποιούνται από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση στα σχολεία:

  URL: https://www.sch.gr/

  URL: http://eclass.sch.gr

  URL: https://blogs.sch.gr

  URL: http://lessons.sch.gr

  URL: http://mmpres.sch.gr/

  URL: sso.sch.gr

  URL: https://dschool.edu.gr/

  URL: https://e-me.edu.gr

  URL: https://4all.e-me.edu.gr

  URL: http://ebooks.edu.gr/new/

  URL: http://photodentro.edu.gr/aggregator

  URL: micro.photodentro.edu.gr

  URL: saas.photodentro.edu.gr

  URL: aggregation-service.photodentro.edu.gr

  URL: http://aesop.iep.edu.gr

  URL: http://www.study4exams.gr

  URL: https://cisco.webex.com/

  URL:https://www.mathainoumestospiti.gov.gr/

 • «Παιδευτική διαδικασία και ανάπτυξη της συναισθηματικής και κοινωνικής νοημοσύνης των παιδιών μας στις μέρες της προσωρινή αναστολή λειτουργίας των σχολικών μονάδων»

  ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΣΑΡΙΤΣΑΝΗΣ

  Θέμα: «Παιδευτική διαδικασία και ανάπτυξη της συναισθηματικής και κοινωνικής νοημοσύνης των παιδιών μας στις μέρες της προσωρινή αναστολή λειτουργίας των σχολικών μονάδων»

  Email επικοινωνίας  με το Σχολείο αυτές τις μέρες: tsaritsanisd@gmail.com

  Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες, το τελευταίο χρονικό διάστημα καλούμαστε ως πολίτες να αντιμετωπίσουμε μια εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση που πλήττει τη χώρα μας και σχεδόν ολόκληρο τον πλανήτη. Η επικινδυνότητα της κατάστασης αυτής επέφερε αλλαγές και ανατροπές σε όλους τους τομείς της καθημερινής ζωής, τόσο της δικής μας όσο και των παιδιών μας. Μια από αυτές είναι η προσωρινή αναστολή λειτουργίας των σχολικών μονάδων και η παραμονή των παιδιών στο σπίτι. Για να μην αποκοπούν τα παιδιά από την μαθησιακή διαδικασία το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων οργανώνει διάφορες τακτικές. Εμείς, ως εκπαιδευτικοί του Δημοτικού Τσαριτσάνης, είμαστε καθημερινά ανεξάρτητα ώρας σε έναν εσωτερικό διάλογο μεταξύ μας αξιοποιώντας όλα τα μέσα της τεχνολογίας, που ως στόχο έχει τη διατήρηση της επικοινωνίας των παιδιών και των γονιών με το σχολικό περιβάλλον. αξιοποιώντας τις σύγχρονες τεχνολογίες. Στο πλαίσιο αυτό δημιουργήσαμε και τις ηλεκτρονικές τάξεις του Σχολείου μας, στις οποίες γράφτηκαν δυστυχώς μόνο κάποιοι μαθητές μας. Για τη δημιουργία μαθητικών λογαριασμών και την είσοδο στις ηλεκτρονικές τάξεις, επειδή το σχολικό δίκτυο παρουσιάζει κάποια δυσλειτουργία λόγω του μεγάλου αριθμού χρηστών, απαιτείται από την πλευρά όλων υπομονή και επιμονή αλλά και ψυχραιμία. Οι κρίσεις, κατακρίσεις και τα εύκολα συμπεράσματα σε βάρος των εκπαιδευτικών δεν βοηθάνε κανέναν. Από τις δυσλειτουργίες δεν εξαιρούνται ούτε οι σχολικές μονάδες που το χρησιμοποιούν και σε υπηρεσιακό επίπεδο. Επαναλαμβάνω ότι θέλοντας να διατηρήσουμε την επικοινωνία μαζί σας και έχοντας υπόψη μας την ανωτέρω δυσλειτουργία δημιουργήσαμε νέα ηλεκτρονοκή διεύθυνση και αυτήν παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε: tsaritsanisd@gmail.com για την επικοινωνίας με το Σχολείο. Αναρτήσαμε στους ιστοτόπους του Σχολείου μας πλούσιο παιδαγωγικό - διδακτικό υλικό για όλους τους μαθητές, τους οποίους καλούμε να το αξιοποιήσουν.

   Παράλληλα, όμως, με όλα τα παραπάνω, η ορθή διαχείριση της κρίσης που ταλανίζει και τη χώρα μας προσφέρει και αυτή άπειρες ευκαιρίες που θα βοηθήσουν τα παιδιά μας να αναπτύξουν σε μεγάλο βαθμό τη συναισθηματική και κοινωνική νοημοσύνη τους, αρετές απαραίτητες για την υγιή ανάπτυξη της προσωπικότητάς τους και για την αποτελεσματική λειτουργία και δράση τους πρωτίστως ως κοινωνικών υπάρξεων.

  Πώς θα επιτευχθούν αυτά;

  1. Ενημερώνουμε τα παιδιά για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στη χώρα μας και για τις αιτίες που την προκάλεσαν ( πιο αδρά στις μικρές ηλικίες, πιο αναλυτικά στις μεγαλύτερες), με μεγάλη προσοχή, έτσι ώστε να αντιληφθούν τον κίνδυνο, χωρίς όμως να πάθουν πανικό. Εδώ μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και τα εξής ενδεικτικά βίντεο:

  https://www.youtube.com/watch?v=AKDSPfb85i4&feature=emb_share&fbclid=IwAR2EudZSYsZxSj62ATRyxw_nJY8zf6SMck7ci5JVIGVKKWwmaBj3BpvLtA

  https://www.youtube.com/watch?v=tNBPcU2j65s&feature=share&fbclid=IwAR16bnn1qfumtOh-C8ARBRhuzcgERHFFGSfpfLJuN-HpQiR-uhAINSMpdZw.

   Είναι απαραίτητο τα παιδιά να συνειδητοποιήσουν ότι η ζωή δεν έχει μόνο ευχάριστη όψη, να ζυμωθούν με τις δυσκολίες, να εξοικειωθούν με τα προβλήματα, για να χαλυβδώσουν τον χαρακτήρα τους και να αποκτήσουν άμυνες, ώστε να μπορέσουν αργότερα να διαχειριστούν με υγιή και ισορροπημένο τρόπο τις ποικίλες εμπειρίες τους.

  1. Εξηγούμε στα παιδιά ότι, για να αντιμετωπίσουμε αυτή την κατάσταση, οφείλουμε να προβούμε σε συγκεκριμένες ενέργειες όπως τακτικό και σχολαστικό πλύσιμο χεριών κλπ. . Τους επισημαίνουμε το γεγονός ότι τώρα η ζωή μας πρέπει να διέπεται από κανόνες τους οποίους έχουμε ΧΡΕΟΣ να τηρούμε ευλαβικά. Η συμμόρφωση με τις οδηγίες, η απαρέγκλιτη τήρηση των κανόνων και γενικότερα η πειθαρχία και η αυτοπειθαρχία είναι αξίες ανεκτίμητες, καθώς αποτελούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις τόσο για την ατομική εξέλιξη όσο και για την ομαλή λειτουργία του κοινωνικού συνόλου.
  2. Καθιστούμε σαφές στα παιδιά ότι στο πλαίσιο των συγκεκριμένων ενεργειών στις οποίες πρέπει να προβούμε συγκαταλέγεται και η στέρηση κάποιων αγαπημένων συνηθειών, σημαντικών για μικρούς και μεγάλους. Είναι μια πολύτιμη ευκαιρία να μάθουν τα παιδιά μας ότι, για να πετύχουμε έναν ευρύτερο στόχο, πρέπει να κάνουμε θυσίες και να αφήσουμε τη βολή και την ευχαρίστησή μας κατά μέρος. Τίποτα δεν επιτυγχάνεται εύκολα και αβίαστα. Το αντιστάθμισμα των στερήσεων και των θυσιών μας θα είναι η συμβολή μας στην επίτευξη του στόχου, που στην προκείμενη περίπτωση είναι η Υγεία μας, είναι η Ζωή μας.
  3. Συζητούμε με τα παιδιά μας για τις έννοιες «ατομική ευθύνη» και «συλλογική συνείδηση». Είναι αναγκαίο τα παιδιά να καταλάβουν ότι όλοι μας είμαστε κρίκοι της ίδιας κοινωνικής αλυσίδας και ότι, αν έστω κι ένας κρίκος χαλάσει, η αλυσίδα καταστρέφεται. Πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι η αδιαφορία, η αμέλεια, η άγνοια, η ανυπακοή, η εγωιστική θεώρηση των πραγμάτων είναι γενικότερα επικίνδυνες συμπεριφορές και ειδικότερα στην παρούσα φάση κυριολεκτικά καταστροφικές, γιατί επηρεάζουν άμεσα τη ζωή όλων μας. Είμαστε όλοι υπεύθυνοι στον βαθμό που μας αναλογεί για την αντιμετώπιση του κοινού κινδύνου και κάθε πράξη μας έχει θετικό ή αρνητικό αντίκτυπο στην επίτευξη του κοινού στόχου. Η καλλιέργεια της έννοιας της προσωπικής ευθύνης τόσο σε ατομικό επίπεδο όσο και στο πλαίσιο της κοινωνικής συνύπαρξης αποτελεί έναν από τους θεμέλιους λίθους της διαμόρφωσης δημοκρατικής συνείδησης.
  4. Ευαισθητοποιούμε τα παιδιά στις μεγάλες κοινωνικές αξίες της αλληλεγγύης, του σεβασμού στον συνάνθρωπο, της προσφοράς βοήθειας, της αλληλοϋποστήριξης, του ενδιαφέροντος για τον άλλον και της συνεργασίας, οι οποίες σφυρηλατούν δεσμούς αγάπης ανάμεσα στους ανθρώπους. Είναι υψίστης σημασίας να κατανοήσουν τα παιδιά ότι μόνο αν είμαστε ενωμένοι, μπορούμε να υπερκεράσουμε τις δυσκολίες και να αντιμετωπίσουμε με επιτυχία τα προβλήματα που αναφύονται και που αφορούν όλους μας.

     Όλα όσα αναφέρθηκαν στα πέντε παραπάνω σημεία είναι θέματα στα οποία δίνουμε ιδιαίτερο βάρος στο Σχολείο μας. Η επέκταση της ενασχόλησης με τα θέματα αυτά και στο σπίτι, τώρα που - λόγω των συνθηκών που διαμορφώθηκαν- υπάρχει και ο χρόνος και η αφορμή, είναι εξαιρετικά σημαντική για τους λόγους τους οποίους εξηγήσαμε παραπάνω και τη σκοπιά αυτή συμπληρώνει αναγκαία και καθοριστικά την παιδευτική διαδικασία.

  Σας ευχόμαστε καλή δύναμη , ψυχραιμία και ΕΛΠΙΔΑ.

                                                                Ο Δ/ντής

 • O ROBERT μιλά στα παιδιά για τον κορονοϊό

  https://www.youtube.com/watch?v=tNBPcU2j65s

Στοιχεία Επικοινωνίας

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΣΑΡΙΤΣΑΝΗΣ
ΤΣΑΡΙΤΣΑΝΗ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ  Τ.Κ. 40200
Τηλ: 2493081204   Φαξ: 2493081204
email: dimtsarlar@sch.gr