καλό  καλοκαίρι!

 

Σπουδαία δράση από το ΕΚΑΒ Λάρισας στους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Τσαριτσάνης

  Την Πέμπτη 25-1-2018 το Δημοτικό Σχολείο Τσαριτσάνης είχε την τιμή να φιλοξενήσει κλιμάκιο της εκπαιδευτικής ομάδας του ΕΚΑΒ Λάρισας, διότι το θέμα των Πρώτων Βοηθειών το θεωρούν οι εκπαιδευτικοί του ότι πρέπει  να αναδειχθεί και να προβληθει με κάθε τρόπο και ότι όλοι μας πρέπει να μάθουμε να προσφέρουμε σωστα τις Πρώτες Βοήθειες σε κάθε συνάνθρωπό μας που κινδινεύει.

Ο Διευθυντής του Σχολείου καλωσορίζοντας το κλιμάκιο του ΕΚΑΒ και απευθυνόμενος στη συνέχεια στα παιδιά ανάμεσα στα άλλα επισήμανε: «.. Σκεφτείτε πόσοι άνθρωποι πεθαίνουν καθημερινά είτε από άγνοια κάποιων να τους παράσχουν πρώτες βοήθειες, είτε από δική τους επιπολαιότητα και απροσεξία, εκθέτοντας τον εαυτό τους σε κίνδυνο!...»

 Οι διασώστες του ΕΚΑΒ προσκλήθηκαν από το Σχολείο και η ανταπόκρισή τους ήταν άμεση και έγκυρη.

Δυο διασώστες έδειξαν λεπτομερώς στα παιδιά καρδιοαναπνευστική ανάνηψη, πρώτες βοήθειες σε κατάγματα,  αιμορραγίες και πνιγμό, και απάντησαν σε όλες τις απορίες τους που αφορούσαν πρώτες βοήθειες σε επείγουσες καταστάσεις.

Θα θέλαμε, μαθητές και εκπαιδευτικοί, να ευχαριστήσουμε θερμά την εκπαιδευτική ομάδα και να τους ευχηθούμε δύναμη στο πολύτιμο έργο τους!

Στοιχεία Επικοινωνίας

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΣΑΡΙΤΣΑΝΗΣ
ΤΣΑΡΙΤΣΑΝΗ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ  Τ.Κ. 40200
Τηλ: 2493081204   Φαξ: 2493081204
email: dimtsarlar@sch.gr